2014-08-24 1655 views
那夜凌晨我在潮民撞見住係大坑成日見到名人名星餐。話說都成個月前 係門口見到個我都幾欣賞既生意名人係度開餐  比佢吸引左黎試下,約左成班朋友慶祝生日。 都係講番食物 ,這裡店仔細細   門口貼左幾多雜誌介紹連英文報紙都有 ,都幾令人期待 。拎起菜單 原來只係中等價錢  鍋底就100-400既都有 最貴既海鮮鍋底係有送三款海鮮既  店員話5週年慶祝間一律有8折 不過成班男仔最後都決定主要想食肉所以叫左雞湯鍋底  個鍋底有隻藥材係入面叫做牛奶根 味道唔係糖水個隻甜 但有一陣椰子同牛奶既清香 鐘意飲呀媽煲湯既一定鐘意  湯底有送半隻醉雞 有陣陣酒香 倒左落去之後 清甜加上玫瑰酒更吸引和有個性 味道更強好岩打邊爐  特別係煮起肉上黎  靚牛+椰香 酒香 + 雞油 ,呢個時候咩都唔點 調味都唔洗 原汁原味最正好滿意!!鍋底好似原價$160左右 打埋折我覺得幾抵食 ,之後睇番食評最多人介紹蕃茄湯底 ,反而少人講雞湯 可能蕃茄係招牌啦  如果真係仲正既下次就要再黎比較一下 。至於食物方面 我地叫左 安格斯牛,因為牛味會強d 反而我食牛就唔洗太有油香 我鐘意肉味濃  。 如果鐘意食肉既油香 佢地個*豬腩

那夜凌晨我在潮民撞見住係大坑成日見到名人名星餐

至於食物方面 我地叫左 安格斯牛,因為牛味會強d 反而我食牛就唔洗太有油香 我鐘意肉味濃  。 如果鐘意食肉既油香 佢地個*豬腩pin厚chi * 同 牛筋丸都十分有油香唔錯  。 仲有要介紹值得叫既係佢地既菜 : 菜心苗 同 芥蘭苗 ,兩隻都好嫩好新鮮無渣 ,老闆堅持叫我地最後先食菜 同拉麵 索晒成個鍋底精華做結尾 ,三個字“不得了“
$200 (Dinner)