2018-11-25
名人會館@鼎·會館 中環皇后大道中80號H Queen's 23樓 很多電視明星都穩藏好手藝煮得一手好菜,鼎爺因一個飪任節目紅到衝出電視開食店,要食到講究家常菜,今日叫友人一起來吃中午飯,因姐太窮啦,晚市800-1000一位負擔不起,食午市味道一樣價錢平一半。落地大玻璃,光猛環境好grand 南瓜燴翅,好多份量架翅呀,南瓜蓉湯仲有好多雞肉絲同蟹肉,好實在足料。蝦籽遼參柚皮,柚皮要做到唔苦又煮到本身纖維變腍是好考功夫的。加上發好彈牙低脂的遼參,個參仲煮到帶膠質食落有點黏牙似花膠,灑上爽口鹹香的蝦籽,汁味道適中。燒腩仔同豉油雞,腩仔個芝麻皮香脆可口,又富溫脂好好味呀!雞的豉油帶甜,肉好嫩開胃。第一道紫晶千島汁脆蝦,蝦爽隻肉質爽口呀,加上個汁千島醬酸酸甜甜寧舍開胃,顏色已甚是搶眼,味道鮮味。牛坑腩我唔食,比唔到意見,但個湯好清徹。欖菜乾煸四季豆,炒完仲好爽口架!鮑汁炒飯,好似飲宴食到的感覺,yummy其實價位是比較高,但名氣手勢都是值得慕名而來。
中環皇后大道中80號H Queen's 23樓
落地大玻璃,光猛環境好grand
。
牛坑腩我唔食,比唔到意見,但個湯好清徹。
欖菜乾煸四季豆,炒完仲好爽口架!
鮑汁炒飯,好似飲宴食到的感覺,yummy
其實價位是比較高,但名氣手勢都是值得慕名而來。