2010-09-28
一班朋友半年無見,約出黎打邊爐上到黎openrice摷下有咩好介紹,見到大鍋口都幾高分,就決定去試一試去到英皇樓下,見到有大鍋口既職員派傳單有10% off由於訂左位,上到去唔駛等就入得一入到去,wa左一聲之前去開既都係酒樓打邊爐,今次黎到大鍋口地方真係好闊好大呀,未食見到都加左分先啦唔講咁多,入正題揀左沙爹湯底,無咩特別,畢竟係免費湯底,並無要求太高野食方面,就講一D我地都有講起既同大家分享下手切肥牛 : 第一次食本地手切肥牛,唔同一般食開既美國肥牛,個人唔係太鐘意,因為佢太厚同埋無咁重油脂味牛根腩 : 極力推介,事先有炆過,唔老,D根仲彈牙架,又入味,不過對我黎講咸左少少,朋友就話OK~羊肉粒 : 唔係好識分係羊既咩肉,不過睇落覺得似腿肉,食落好嫩,重羊味響鈴卷 : 未食過既可以試下咩黎,食過既可以唔試,同其他地方既腐皮卷比起,真係失色左D`落去一拖水就拎上黎食都淋哂,又無咩豆味烏冬 : :正正正`口感似刀削面既烏冬,絕對係必試!!!(就同去小x羊一定會食肥x粉一樣)油炸鬼 : 唔知點解佢切哂D頭俾我地,搞到同D豆卜好似,一次過落哂,奶野雲吞,水餃 :
去到英皇樓下,見到有大鍋口既職員派傳單
有10% off
由於訂左位,上到去唔駛等就入得
一入到去,wa左一聲
之前去開既都係酒樓打邊爐,今次黎到大鍋口
地方真係好闊好大呀,未食見到都加左分先啦
唔講咁多,入正題
揀左沙爹湯底,無咩特別,畢竟係免費湯底,並無要求太高
野食方面,就講一D我地都有講起既同大家分享下
雲吞,水餃 : 唔錯,肥到成隻蝦係入面,唔似有D地方咁,唔知包既係咩
丸類 : :我地食叫左魚餃,牛丸,芝士波,整體上滿意,手打丸就....唔係太好食
服務方面:人手好足夠,野食交紙後唔駛3分鐘就上哂,又好快有人收碟
(不過有時真係太快,碟上面仲有一兩舊時就問:仲要唔要?唔要既可以幫你收左佢先'' 雖然服務好,但都幾浪費)
價錢方面:埋單一人128,雖然係好好食同好好服務,但係食物方面比較少選擇`如果係110左右會更好