Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

Restaurant: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
Terms & Details:
呢間過江龍相信大家都唔陌生,喺韓國🇰🇷有30幾間分店~ 整體都好食有驚喜🤤,而雞係左粒自韓國🇰🇷土產雞🐥,由配料、醃料到烹調方法都充滿韓式地道風味~ 裝修幾時尚,用淺色木系🪵同黑色交錯,有幅cartoon韓國🇰🇷地圖🗺️標示左唔同特色景點,仲有唔同韓式🇰🇷美食既海報同埋 k-pop 音樂🎵,坐得幾舒服😌 平時lunch仲有7折tim, 幾抵食👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分) 士多啤梨雪冰 🍓🍧 - $88 (好味指數:😍😍😍😍🤩)喺韓國🇰🇷餐廳🍴又點可以唔食韓冰🍧呢🤤 所以我就叫左出名既士多啤梨雪花冰🍓🍧,成個外形都好適合打卡📷,上面鋪滿左士多啤梨片🍓,淋滿左士多啤梨醬🍓,味道酸酸甜甜,有天然馥郁既果香,而中間有一球芳香幼滑既雲呢拿雪糕🍦,下面就係香滑幼細既牛奶雪花冰🥛❄️,入口唔會有冰粒🧊,感覺幼滑,有啲似雪葩🍧咁,整體味道香甜好食😋莫索里拉芝士排骨 🧀🍖 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)要叫呢個既朋友要注意辣度🌶️,真係幾辣🌶️,不過小編忍住辣咁食晒,因為真係幾好食😋 上枱既時候店員會喺你面前煮芝士🧀,跟住細心咁幫你將芝士🧀卷好排骨🍖,幾好服務~ 因為有時自己卷會唔均勻,所以佢地專業

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

士多啤梨雪冰 🍓🍧 - $88 (好味指數:😍😍😍😍🤩)

要叫呢個既朋友要注意辣度🌶️,真係幾辣🌶️,不過小編忍住辣咁食晒,因為真係幾好食😋 上枱既時候店員會喺你面前煮芝士🧀,跟住細心咁幫你將芝士🧀卷好排骨🍖,幾好服務~ 因為有時自己卷會唔均勻,所以佢地專業啲就肯定每一舊排骨🍖都有~ 啲排骨🍖幾大舊,肥瘦適中,食落有油香,豬味🐷濃郁香口,肉質幾爽口,而且醃得夠入味,有鹹香又夠晒辣🌶️,配埋甜甜地又會拉絲既芝士🧀,特別既位係啲芝士🧀煙煙韌韌咁,可以稍微降低辣度🌶️,口感又豐富,惹味又好食🤤

夏威夷阿努哈 🍤 - $218 (好味指數:😍😍😍😍)
小食拼盤就啱晒我呢啲選擇困難症患者😂 裡面有炸雞🍗、椰絲蝦🥥🍤、洋蔥圈🧅同埋粟米🌽,炸雞🍗炸到金黃色,炸皮唔會厚,夠晒香脆,部位有雞髀🍗、雞全翼🪽同埋雞胸,有油香之餘肉質嫩滑又有雞味🐥而個椰絲蝦🥥🍤既味道幾得意,鹹鹹甜甜咁,感覺更加香口又無咁漏,啲蝦🦐幾爽口彈牙唔會梅~ 洋蔥圈🧅出面炸到酥脆,入面既洋蔥🧅有幾多,口感軟腍香甜都唔錯~ 粟米🌽香甜多汁,燒過🔥之後稍微收一收乾水分就更加香~

魚介湯鍋 🐟🍥🥣 - $238 (好味指數:😍😍😍🤩)
魚糕🍥係喺韓國🇰🇷必食既小食之一,小編就叫左呢個鍋🍲試下~ 上黎既時候覺得份量幾多,而且keep住有火煮住,就可以保持個鍋既溫度,好似火鍋🍲咁👍🏻 食既時候可以連埋湯🥣飲,暖暖地感覺幾好🤤 入面分開四格,每個既料都唔同ga~ 有好多款式既魚糕🍥同魚板,全部都鮮甜彈牙有魚味,粉感又唔會好重~ 豆腐魚餅🍥軟滑鮮甜,而年糕就偏軟糯,帶啲煙煙韌韌咁幾索湯🥣 另外一個仲有香口既冬菇⚫️🍄、腍甜既娃娃菜🥬同埋爽口既金菇,配埋暖暖地、鮮甜又有鹹香既上湯🥣幾舒服😌

芝士蟹子蛋捲 🧀🟠🥚🍥 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)
個蛋捲🥚🍥 係金黃色既,望落濕潤唔會乾,食落口感嫩滑香口,配埋有鹹香又可以拉絲既芝士🧀 同埋脆卜卜又有鮮味既蟹子🟠,口感豐富又鮮甜~ 配埋上面酸酸甜甜既茄醬🥫同埋沙律醬🥗,夠晒開胃🤤 旁邊仲有啲爽口既沙律菜🥗tim~

海鹽焦糖沙冰🧂🍧 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
食辣野🌶️同炸野又點可以唔配凍野飲呢⁉️ 跟住我就叫左呢杯,鹹鹹甜甜咁幾夾同好飲,仲有啲焦香tim~ 同時口感細緻creamy,有幾濃郁既奶香🥛~

玫瑰蜜桃果茶 🌹🍑🍵 - $42 (好味指數:😍😍😍😍)
另外就試下呢杯果茶🍵 有芳香既玫瑰🌹香味同埋馥郁既水蜜桃🍑香味,味道甘甜,可以解辣🌶️之餘暖暖地令人飲完幾舒服😌

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
$300 (Lunch)