2018-10-23 50 views
今日勁好彩 平時好孤寒既老闆竟然肯請我同另一個同事食晚飯 我地係荃灣搵左間望落好似好貴既餐廳 諗住可以屈老闆一筆啦 個間餐廳就係--名捌月。去到間餐廳坐低左之後我哋嗌咗個二人餐同埋一個黑毛豬鞍扒。等左大約3分鐘已經上咗龍蝦湯同埋沙律個龍蝦湯真係世界級。有濃厚嘅蕃茄味對於番茄控既我完全無法抵受。至於個沙律亦都好有風味。大約過多一兩分鐘上咗個黑松露薯條同牛脷。個黑松露薯條非常香脆而個牛脷先到好香口又唔會好油膩。之後就上個主菜啦 我哋叫咗個日本牛扒嗌左五成熟。個牛扒唔會生都唔會過熟剛剛好啊。至於個豬鞍肥瘦適中 肉汁好飽滿。之後再上多個大蜆意粉。佢有少少辣嘅但係辣得來好惹味。其實嗰時已經好飽仲要有甜品未上最後上埋個cheese cake 雖然好好味但係真係太飽食得個幾啖最後買單啊我望到個價錢。心諗屈唔到老細一筆添。我哋三個都好飽但係都係食咗七百幾蚊。嘩真係好抵

去到間餐廳坐低左之後我哋嗌咗個二人餐同埋一個黑毛豬鞍扒。
等左大約3分鐘已經上咗龍蝦湯同埋沙律

霜降牛
豬鞍

Cheesecake

2018-10-22
$240 (Dinner)
Celebration
Birthday