2018-07-31 25 views
今日阿媽話唔想煮太多,叫我斬啲料返屋企加送,咁香港人第一時間就梗係諗起叉燒啦,於是我放工就那那林趕去斬料啦見佢寫住快靚正,完全符合晒香港人嘅要求,而且睇到佢櫥窗啲雞又黃又大隻,咁就梗係要試吓啦。呢隻燒鴨返到屋企仲係熱㗎,而且皮脆肉滑,肉質厚實又唔會好肥膩,而且價錢有經濟實惠,絕對係抵食燒肉用正腩肉位,肥瘦適中,啲皮依然好爽脆,肉質彈牙,啖啖肉連阿媽都問我去邊度買到啲咁靚嘅燒腩仔返嚟。叉燒蜜味好重,而且用嘅係梅頭肉,肉質厚實肥瘦適中,食落淋身又香甜,用你送飯真係一流呀⋯⋯乳豬嘅皮鬆化無比,食落脆卜卜,又唔會好肥最緊要係唔會有豬嘅蘇味,,呢間快靚正真係食過返尋味,連阿媽都話平時唔識買餸嘅我今次果然無揀錯。

燒肉用正腩肉位,肥瘦適中,啲皮依然好爽脆,肉質彈牙,啖啖肉
連阿媽都問我去邊度買到啲咁靚嘅燒腩仔返嚟。