2018-03-09 229 views
最近荃灣開咗好多新商場~而且人妻要做個好老婆~所以專登去荃灣賣藥材煲湯! 呢排天氣實在太濕要去濕呀 行行下 就行咗去愉景新城附近~ 呢個商場最近開咗好多新嘅食肆,其中就有呢間專食意粉嘅舖頭! 本人妻除咗係個飯桶之外,其實仲係一個澱粉質狂熱份子 所以一發現呢間舖頭即時就捉咗小鮮肉老公入去首先一入到去嘅時候環境非常闊落光 猛,枱與枱之間非常闊落,令你同隔離嘅鄰,保持適當嘅距離唔會過份親密你知啦!有時坐入面如果出去嘅時候,太迫的話自己個龍躉好容易迫走咗人哋 而且裝修真係好靚~ 我覺得有啲似上烹飪班的課堂~ 完全貫徹佢個店名自家制和手作~所以呢度實在坐得非常舒服總括嚟講,因為係意粉專門店梗係食意粉㗎啦! 餐廳一早配定咗幾款畀你選擇 當然你亦都可以喺餐牌最上面 自己選擇以分同配菜以過來人經驗本人強烈建議最少揀兩個配菜,令意粉,更有層次同豐富! 至於飲品方面 加12蚊就會有他們自家製的冰茶人妻未飲過冰茶㗎要試下啦~~~我覺得自家製冰茶可以改名做凍橙茶 基本上是凍檸茶嘅變奏版~把檸檬轉咗做香橙! 佢冇咗平時飲凍檸茶嗰種苦澀味, 取而代之係淡淡嘅橙香和果味 本人妻喜歡 叫完嘢之後~侍應姐姐就攞咗兩杯
要去濕呀
本人妻除咗係個飯桶之外,其實仲係一個澱粉質狂熱份子
所以一發現呢間舖頭即時就捉咗小鮮肉老公入去

唔會過份親密
所以呢度實在坐得非常舒服

當然你亦都可以喺餐牌最上面 自己選擇以分同配菜
人妻未飲過冰茶㗎要試下啦~~~
冰茶

我覺得自家製冰茶可以改名做凍橙茶
本人妻喜歡

鰹魚湯

叫完嘢之後~侍應姐姐就攞咗兩杯 好可愛的mini小杯杯過來
少女心即時出曬嚟! 仲以為係茶嚟㗎添!好彩 侍應姐姐好好人介紹話呢杯係餐廳附送的鰹魚湯~ 飲完可以叫佢哋再添加 !
鰹魚湯鹹淡適中,而且熱辣辣飲落喉嚨非常舒服, 而且開胃!!
明太子意粉配炸雞

明太子嘅數量非常之多~ 基本上將全條意粉包實曬明太子!意粉分量適中啱啱好~ 就算小鮮肉老公食, 佢都話食得飽
~~ 入口嘅時候會有微微嘅辣度,十分惹味! 意粉軟硬適中~ 而且保持彈性有咬口, 果然係意粉專門店

煙肉蒜蓉蕃茄意粉+ 茄子和西蘭花

呢碟一上枱嘅時候,人妻即時叮一聲
個擺盤好精美~ 茄子仲界左花花! 除咗可以令茄子快熟啲亦可以增加美觀~ 西蘭花可以保持爽口, 但又不會過硬。 醬汁完美均勻被掛在每一條意粉上
再配上煙肉~

總括而言對得住自家手作意粉呢個名! 意粉質感做得非常出色
水準之作
2018-03-07
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$65 (Dinner)
冰茶
鰹魚湯