日本名古屋過江龍嘅pancake 店之前喺九龍灣開咗第一間香港分店,終於擴充到荃灣開第二間喇!當然要嚟潮聖吓先啦!呢度環境舒服,裝修簡單又時尚,間舖仲長期播住我最愛嘅日文歌,可以好悠閒咁歎吓個pancake😌餐牌除咗有招牌疏乎厘pancake之外,仲有鹹pancake,Pizza,連牛扒都有!作為pancake店種類都幾多!我同朋友兩個人決定叫一鹹一甜share嚟食!😎❤️ 夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥茉醬 $108厚身版嘅美式班戟,麥香味濃,口感亦都比較實在,再配上佢個蜜糖芥苿醬,又鹹又甜,加埋彈牙嘅蝦,味道出奇地夾!🤫 薯條炸得非常之乾身真係令我喜出望外!推薦一試!好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)❤️ 沖繩紫薯梳乎厘班戟 $108因為我好鐘意食紫薯,所以一坐低就已經被佢個新品推介嘅牌吸引咗👀 佢啲紫薯蓉係用100%沖繩縣本島金武町紫薯整㗎!紫薯蓉一絲一絲咁圍住兩個pancake,真係多到食唔晒!🤭 紫薯味濃郁入口香滑,唔會過甜!Pancake口感會比平時食嘅有多返少少質感,亦都更加有蛋香!好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)❤️ HoiHoi Lemonade $39 + 香桃茶 $36

❤️ 夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥茉醬 $108
夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥茉醬
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)

❤️ 沖繩紫薯梳乎厘班戟 $108
沖繩紫薯梳乎厘班戟
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

HoiHoi Lemonade + 香桃茶
🔸檸檬特飲甜酸度適中,非常解渴,平衡得幾好。
好飲度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

🔸朋友揀呢杯話好香桃味好好飲!
好飲度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
今次為紫薯pancake而過嚟💜 下次有機會想試吓佢哋個招牌梳乎厘同其他嘢食!😆
2021-04-28
$160 (Tea)
HoiHoi Lemonade + 香桃茶