2018-07-02 547 views
串皇呢個名我呢個港島人就成日聽,今次終於有機會入元朗試下呢間串燒。串皇門面好細,正係得個姐姐圍住幾個爐係到燒,落單就係門口到落。叫左雞柳、雞腎、雞軟骨、牛舌、豬頸肉。串燒配既係甜甜辣辣既沙爹汁。雞柳係咁多串入面最好食既,份量多,雞肉夠大舊,唔乾身,口感滑,夠juicy。雞腎細細粒,燒到好硬,好乾身,好難咬。雞軟骨味道正常,不過不失,因為雞軟骨好難會難食。牛舌好薄切,好細舊,而且燒到紅紅地色,就咁睇睇唔出係牛舌,咬落好硬,乾身,好難咬。豬頸肉顏色望落係橙色,份量都係偏細份、薄切,而且食落都係燒得太耐,所以好乾身,冇左爽口既口感。總括黎講,五串入面得一串我係覺得好好食,令我覺得串皇咁出名有d名大於實。
叫左雞柳、雞腎、雞軟骨、牛舌、豬頸肉。
串燒配既係甜甜辣辣既沙爹汁。

雞柳

雞腎
細細粒,燒到好硬,好乾身,好難咬。

雞軟骨
味道正常,不過不失,因為雞軟骨好難會難食。

牛舌

豬頸肉