2009-06-26 6 views
較早前從網上下載了一份有關香港日本餐廳的評分報告,得知此壽司店的評分甚高,相約三五知己慕名前往一試。當日座無虛席,但裝修簡約。以為一定掂,試了一些前菜,如枝豆、螢光魷魚和串燒等,一般質素但上等價錢。最氣憤的是服務絕對稱不上好。每人都想試吓海膽手卷,單價$105一件,因侍應介紹北海道海膽會甜啲及好味啲,朋友二話不說便order每人一件,海膽份量可以接受,但味道絕對不及加拿大海膽好味。之後再試了$380可選5樣的熱薰,尚算抵食,可惜辣酒花螺賣哂。點知食食下,傾傾下偈,有人問啲北海道海膽幾錢件?侍應話惠$165蚊一件,有冇聽錯?食人隻車咩?咁普通嘅質素,貴過高級洒店嘅價錢,最後大家都覺得俾人揾笨,轉戰第二間填飽埋個肚。味道俾5分嘅食客不是做馬就是未食過好哩予,我决定以後都唔會再去呢間壽司店。
2009-06-14
  • 啤酒(算最抵飲)