2019-06-18 216 views
今日同朋友係尖東整完指甲就經金馬倫道行返去尖沙咀shopping, 經過 時, 朋友就話想試下 (佢之前網上睇過廣告介紹係英記茶莊開既概念店)飲品選擇都算多, 學生優惠-$5 (如果我地都仲係學生就好啦)純品冷泡 – 極品鐵觀音 ($35)話雖如此係用英記茶莊既茶, 但要$35真心好貴, 飲得出真係冷泡, 味道甘甜, 但茶味唔夠濃草莓奶蓋大理石 ($47)茶底係香片, 草莓果肉粒粒加沙冰定碎冰? 應該用碎冰比較似🥶 我相信如果有牙齒敏感既朋友應該好痛苦(好彩我暫時牙齒仲好健康)哈哈😄, 味道唔會好甜好假, 感覺好清新, 而上層奶蓋好香好滑, 份量比例都好好, 所以冇影響左成杯野好fresh既感覺***有優惠或者價錢會有調整的話我會話值得試既! 如果大家同我地一樣只係路過冇優惠下而去試就不了!
今日同朋友係尖東整完指甲就經金馬倫道行返去尖沙咀shopping, 經過 [愛茶iTEA]時, 朋友就話想試下 (佢之前網上睇過廣告介紹[愛茶iTEA]係英記茶莊開既概念店)

純品冷泡 – 極品鐵觀音 ($35)

草莓奶蓋大理石 ($47)

TakeAway