2005-06-17 12 views
夜晚行新都會時發現呢間葵芳分店已經開左,果然如廣告所講6月中開幕;呢個位置以前係bristo M。呢度分店外/店內兩個部份,店內裝修比較華麗,應該係以紅色為主色,格局有D似台灣既"古典玫瑰園"; 反而店外位置比較清雅,有座白色涼亭,座位都以白色為主,旁邊有薰衣草裝飾,我自己鐘意呢度多D。可能新開張關係,唔係太多人食野,而且地方大,真係工作人員多過客人!!同尖沙嘴剛剛相反。今次主要係買餅,蛋糕款式只有4-5款--薰衣草芒果、玫瑰、茉莉朱古力、接骨木朱古力;我就買左前三款。味道同上次尖沙嘴買既無分別,保持水準。只不過成七點每款都仲有成個cake係度,如果唔留過夜的話,都幾浪費!買餅期間店員叫我試雪糕,終於有機會試下花味雪糕,第一選擇當然係我至愛既薰衣草!!顏色唔算好靚,望落去顏色偏藍,而味道真係....唔得!!竟然少少薰衣草味都無?! 但我真係食唔出係什麼味囉。暫時黎講呢間應該算係一間好HEA既relaxing tea house,我會再黎試下既,起碼坐得一定舒服!!而且有位小妹妹waitress好熱情有禮,讚!!