2012-12-19
同朋友試試這間店,睇下係咪真係網內留言講到咁好。訂位奇怪之處係要我8點3至8點半,但就唔可以係7點9,結果我7點9早到了。我向店內講早到了,對方要我選擇一係等多半小時至四十五分鐘,一係比一張可能隨時要搬位既大枱,最後唔想等就選擇後者。我地兩個人坐果張其實係只係適合兩個人用的枱,而且隔離張枱同我地好近,根本唔會打開枱邊來坐,除非想食飯途中同人吵架,如果唔係我完全唔覺得明明只啱兩人用既枱會叫做大枱囉,如果有其他人坐埋來,我唔知一碟碟的食物要手拿住定放地下?痴線!熱騰騰既半隻雞煲上枱後,當然起筷醫肚,我幾肯定煲內唔夠半隻雞,算!我夾第一件雞時,竟然仲係生既!我同店員講希望換另一煲,但阿姐用支唔以對既方式嘗試合理化件事,我實在唔想再聽佢廢話連篇,所以示意佢唔好再講落去。最後佢肯道歉就算了。食物質素尚可,什菌盤已包淮山,所以不用再叫。手打墨魚及蝦滑唔錯,有留言話牛並不好食,所以無點到。最意外的就是那雞煲,除了有生雞件外,仲有就係好咸,食完後非常口渴。今次又是一沒有太多值得回憶的探險,不明白何解可以前後開了三間分店?