2023-05-11 794 views
因為麵包對我有情意結,所以好鍾意食三文治,我覺得裏面嘅材料,好豐富有口感!有一日經過營盤街,見到呢間店舖,當時未有機會買到三文治,捉知今日買到其中一份牛油果蝦滑蛋三文治,就咁望落去好豐富好多材料,面頭有牛油果同蝦,食咗一半就係菜沙律醬同滑蛋少許牛油果,因為分佈牛油果蝦唔均勻喺麵包唔同嘅位置,所以臨尾全部都係變咗菜and蛋治!如果個名叫牛油果蝦,係咪要將啲材料放得均勻啲,食到淡淡嘅牛油果,先至啱呢份三文治個名呢?慳皮啲咪攞牛油果醬搽兩邊,張少許嘅牛油果同蝦分佈響三文治唔同嘅位置,咁樣食落去咪開心啲,所以下次唔會試第二樣嘢,我唔想再食蛋治囉~
TakeAway