2023-02-07
襯住新年又有朋友生日 就打算試一試呢間據聞好出色既中菜原來打算去將軍澳新店 但訂檯時被告知未必有燒鵝,到當天再問就話燒烤爐壞咗,所以改去佐敦店 (後來睇返價錢 將軍澳既燒鵝係平100蚊,無論半隻定全隻)坐低冇耐已經坐滿咁滯 枱與枱中間都係好迫 背貼背 傳菜都無位但d待應係咁撞埋黎夾硬過😳 吾知以為向大排檔食緊野 6個人最後食左$1984,價錢吾係算好貴食左有黑松露玻璃燒鵝,炸蟹鉗,叉燒,一個炒菜一個蒸菜心,豆腐煲 &炸魷魚邊 燒鵝半隻4xx 價錢都尚算正常 好吾好食其實都係見仁見智 但當佢收你過百蚊去蒸個菜心 蒸到過老 菜本身都係老 我認為呢間餐廳同劏客無分別 手工菜個手工係咁 (燒味檔搭單既都新鮮過佢)😠唉!另外個炸魷魚邊 係爽 但果種爽係用粉嗱過 除左炸粉就無味 咁既質素 求其行出去廟街搵間都好食過佢,點解要比個咁既價錢黎食 為乜?順帶一提 侍應上菜落單雜亂無章 落咗白飯,追咗三次都未黎 但又見佢行黎行去 無所事事咁 (我知佢忙😤)講環境又坐得麻麻,講服務質素又麻麻,最重要既食物質素直頭吾合格大家見到我呢個post要諗清楚
6個人最後食左$1984,價錢吾係算好貴
大家見到我呢個post要諗清楚