2019-09-15 309 views
最近上見到新假期介紹 - 旺角「回到味來」$148任食火鍋放題而且佢見佢講得咁吸引,就心思思同朋友兩個人去食食完覺得真係中晒伏,除咗覺得唔可以講好食之餘,我覺得仲可以用難食形容我哋7:00去到樓上,已經超級爆場,如果冇訂位嘅話,我諗應該最少等一個鐘。我諗呢個都係新假期廣告效應。首先我地點左雞煲先,職員都幾細心咁樣問我地你要那一種辣,本來想選小辣,但最後店員建議我哋先選微辣,覺得唔夠辣可以幫我地加。好彩真係揀咗微辣,因為真係超辣。如果平時唔食得辣嘅人真係唔好選。但雞煲只有辣味,未完全唔香,而且雞肉肉質好鞋。食完之後職員會幫我地轉個湯底打邊爐,又5款,選擇而我選擇左南瓜湯🎃個湯底真係清到一個點,而且冇味。之後就會煮煮下,有好好多黃色泡泡出嚟,感覺好嘔心一開始佢哋比一碟質素看似唔錯,嘅肥牛比我地。但之後已經係全自助,但可能因為場內職員不夠的狀態下,完全沒有refill..

而且佢見佢講得咁吸引,就心思思同朋友兩個人去食

我諗呢個都係新假期廣告效應。

雞煲只有辣味,未完全唔香,而且雞肉肉質好鞋。

個湯底真係清到一個點,而且冇味。

之後就會煮煮下,有好好多黃色泡泡出嚟,感覺好嘔心