2022-02-18
哩一間漢堡🍔主打既餐廳,一直都想試下旺角分店但都唔成事,今日難得黎到荔枝角睇戲🎥,一於試試佢順便醫下肚。晚市六點幾唔算好多人,成功Walkin到,叫左兩款唔同既漢堡。紅菜頭丹麥藍芝士漢堡 $138 + 10%跟餐既前菜可以揀餐湯或者沙津🥗,我地都揀左後者。沙津除左菜,仲加左西柚﹑橙🍊同藜麥,再配埋黑醋,口感豐富之餘,酸酸甜甜好開胃。漢堡🍔方面,佢既紅菜頭係醃左既,好多人好怕藍芝士🧀既味,但哩到將佢做成醬,加埋帶少少酸既紅菜頭,又出其地夾,我反而覺得佢醬汁💦可以多返啲。肉既方便,係幾厚實,但就好乾身,好似冬天無搽cream一樣dry。費城芝士雞扒漢堡 $ 138 + 10%我以為個雞扒🐤係炸,原來係煎既,不過都係比較dry唔夠juicy。另外佢個雞比較原汁原味,無咩醃到,但問題係哩個包係無醬汁既,咁就出事,好似乾啃咁,就算佢有芝士同少量蔬菜配料🥬都無用。最好食可能係薯條🍟,帶皮既薯條炸得好香脆。講真哩個價錢配哩個質素係好失望,希望佢會有進步😣。青檸茶味道幾特別幾fresh,青檸味🍋好出,本身已經加左糖,甜左少少。士多啤梨奶昔 跟餐加$28 + 10%飲落好似好多奶泡同空氣,一啲都唔綿密,
紅菜頭丹麥藍芝士漢堡 $138 + 10%
費城芝士雞扒漢堡 $ 138 + 10%
青檸茶
士多啤梨奶昔 跟餐加$28 + 10%
飲落好似好多奶泡同空氣,一啲都唔綿密,同平時飲開既奶昔🥤好唔同,口感好差。與其話飲緊奶昔,不如只係話飲緊打左既奶,無雪糕或者忌廉既濃厚。再者佢個士多啤梨🍓好假,死甜既味道,唔推介大家試😵💫。