2019-08-26
去完中環買少少嘢﹐都係時候食晚餐。一心諗住去某間車仔麵食個快飯就返屋企﹐途中見到此店﹐大熱天時加上一樂都算出名﹐最後改變心意...首先講講環境﹐舖內殘殘舊舊﹐枱面油淋淋...唔緊要﹐可能食物質素一流﹗兩個人﹐各點一個雙拼飯﹐一碟叉燒燒鵝飯﹐另一碟燒肉燒鵝飯。兩碟飯一到﹐我反應係呆咗一呆。原因﹖碟上放上薄薄一層嘅白飯﹐份量應該夠一個小朋友或者極度細食嘅女士。到一樂最出名嘅燒鵝﹐雙拼飯中大概各碟有五舊﹐五舊當中竟然得一舊係痴住較為大舊少少嘅肉﹐其他只係得燒鵝皮痴骨。叉燒同燒肉就更加可以不提...老實講﹐"大家活"同"大快樂"嘅下午茶飽肚感及食物質素都一定比一樂好﹗畀$62有咁差嘅服務同質素﹐想貼錢買難受的話﹐一定要去﹗﹗﹗
兩個人﹐各點一個雙拼飯﹐一碟叉燒燒鵝飯﹐另一碟燒肉燒鵝飯。
Other Info. :
除非你叫一整隻或者半隻燒鵝﹐碟頭飯想食到肉﹐實在係妄想呀﹗