2012-02-14
之前見勁多人係Openrice推薦呢間野, 心諗一定好好食, 係七日前就book定位同內人同內人既朋友一齊食飯, 點知係個極之錯既決定首先, 一去到就見到好多人排隊 (起碼廿個人!) (Openrice效應真係好勁!)我就以為自己book左位好叻啦, 我book 8點 我7點10去到同門口個講''鄧腳''英文既印度人confirm左booking之後, 佢話要我等15分鐘, 我都話ok。但等了又等, 等了又等, 結果我等到8點半(等左40分鍾), 佢都仲叫我等多15分鐘!大佬呀, 我book左位嫁, 點解我仲又等咁耐呀! 結果我等到九點零五分, 足足等左75分鐘, 成個幾鐘囉 (但我book左位囉)好啦, 入到去, 環境麻麻地, 有點太暗, 而且好迫, 我同隔離個麻甩一路都手臂貼住手臂-,-急不及待之下叫左幾個餸但係都失望而回:呢個係每台都會送既薄餅, 印度餐廳必備, 但佢竟然唔比薄荷醬我要我開到口仲要三崔四請咁先拎碟薄荷醬我,講返餅身, 一般以下水準, 放得耐左, 有點"林", 反而個薄荷醬ok (不過個餅唔得個醬幾好食都冇無-,-)本人是羊狂, 無羊不歡, 所以內人等登提議叫呢個
係七日前就book定位同內人同內人既朋友一齊食飯,
點知係個極之錯既決定
我就以為自己book左位好叻啦,
我book 8點 我7點10去到
大佬呀, 我book左位嫁, 點解我仲又等咁耐呀!
急不及待之下叫左幾個餸但係都失望而回:
要我開到口仲要三崔四請咁先拎碟薄荷醬我,
但結果黎到, 香料味幾重, 羊身偏肥但唔夠羶, 而且都係個句: 好似有點唔夠熱!
食羊真係好忌唔夠熱!!! 一凍就真係好難食, 對我呢重食羊食到成狂既人黎講, 唔合格
就連冇咩所謂既內人都話好麻麻..
凍既 (暖都稱唔上) 我都仲可以理解, 但乾身同硬身到石頭咁又點計先-,-
好啦, 點咖哩食, 但都因為太乾身而直接放棄, 真係乾到呢, 我咬樹皮唔好?
而呢間既咖哩就真係非常之咁一般, 羊都幾老, 咖哩唔算辣, 略為太淡。
唔知點解會有點太油膩既感覺, 而且飯粒好散, 比一般印度餐廳仲差-,-
總括而言, 食物一般偏差, 服務差, 價錢唔抵(根本唔值..), 以後唔會再黎, 都會叫同學同朋友唔好黎受難。
有時都真係覺得Openrice有好多好誤導既食評, 可能係太多人去所以水準下降,
但如果師傅好既又唔會一下子做到咁差, 所以真係諗唔明點解有咁多人話好食。
下次食印度野我都係同內人去反北角電器道街市既烤爐印度餐廳,
個度又平服務又好, 最緊要係好食同唔洗受氣! (本人有為烤爐印度餐廳寫食評, 大家不妨睇下!)