2020-05-30 279 views
🌶麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司($58)🔻推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑鹹度:適中🌕🌕🌑🌑🌑質地:濕潤爆汁🔺又係一解台灣癮嘅小店,台灣係勁多依種爆餡吐司🥪😻當日遊左旺角東黃店day,連食左3間,即使當日落住雨💦真係勁狼狽都真係要去支持💪如果遲d出埋芋泥乜乜乜吐司就正😍辣控見到辣就叫左份,睇落唔會見到滿江紅個種辣色🤣同正常個d色澤差不多,但食落就係有辣味,食完係個口仲帶點微麻 辣韻,如果去嘅時候陽光普照真係要食完先走,事關佢好爆蛋汁,即使有煎過塊包都係好快淋左,成塊包都滲滿鮮黃嘅蛋液🤩配埋芝士會更鹹香,不過塊肉排就有少少稍韌,好似係豬肉🤔仲較多肥肉筋位,一份唔算好大,叫多粒芋泥球就pf day😋💜炸芋泥鹹蛋肉鬆球($21)🔻 #兔_良心黃店推薦指數:🌕🌕🌕🌑🌑鹹度:適中🌕🌕🌑🌑🌑質地:厚實🔺好記得好記得n年前同兔媽子去台灣寧夏夜市食過一個芋泥球,真係世界級😭好食!所以見到依個球,仲寫住係一大粒真係必試,我趁熱食嘅,炸得幾香酥,唔算好脆,芋泥好厚實仲帶顆粒感,芋香唔算明顯,鹹蛋黃係原粒,但就唔係好漏油沙沙感 有d硬實,所以唔夠香,加上肉鬆偏少😣鹹味不足,有小小失望。

🌶麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司($58)
🔻
推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑
鹹度:適中🌕🌕🌑🌑🌑
質地:濕潤爆汁
🔺
💜炸芋泥鹹蛋肉鬆球($21)
🔻 #兔_良心黃店
推薦指數:🌕🌕🌕🌑🌑