喺荔枝角行街,順便同老婆入咗君日餐廳食午餐,叫咗黑椒汁雞皮煎蛋飯($50)同熱奶茶(隨餐送)。整體感覺係正常穩定,冇驚喜但都唔失禮。食品部分黑椒汁雞皮煎蛋飯($50):雞皮煎得香脆,黑椒汁味道濃郁,但唔會過鹹,雞皮配埋飯食,夠味又惹味。煎蛋煎得啱啱好,流心蛋黃加埋黑椒汁仲幾夾,雖然冇特別創意,但以呢個價錢嚟講,絕對係正常好味嘅選擇。熱奶茶(隨餐送):奶茶係正宗茶餐廳水準,茶味夠濃,奶香順滑,甜度啱啱好,飲落舒服,冇乜好挑剔嘅地方,係穩定發揮。⭐食品評分:3.5/5環境與服務餐廳環境屬於普通茶餐廳格局,整潔但冇特別吸引嘅地方。服務員落單迅速,出餐亦快,態度唔錯,但整體就無乜記憶點,純粹正常發揮。⭐服務評分:3.5/5總體感受君日餐廳嘅餐食質素穩定,冇話非常突出,但都對得住呢個價錢。黑椒汁雞皮飯係合理水準,奶茶好飲但普通。如果喺附近行街唔知食咩,呢度係個平穩嘅選擇,但未必會特登為咗佢專程嚟。⭐總體評分:3.5/5

食品部分

總體感受
⭐總體評分:3.5/5
2024-12-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)