2005-08-23
成年幾兩年冇黎,前星期日入開西貢就去食.星期日午飯時間唔多人,個個去晒飲茶,冇人食西餐.由於我地得一家三口,唔食得多野,亦因為早一日已食過pizza,於是放棄左呢度既第二最愛-pizza.第一最愛係乜,梗係吞拿魚醬蒜蓉飽.以前可以叫淨叫吞拿魚醬蒜蓉飽,而家個menu就只得香草三文魚蒜蓉飽加吞拿魚醬.冇所謂,一樣咁好味.另外叫左南瓜湯,野菌帶子意粉,三色焦糖布甸同Tiramisu.香草三文魚蒜蓉飽加吞拿魚醬-蒜蓉飽一如以往香脆,更加正當然係滑到不能再滑既吞拿魚醬.Smoked Salmon只係配角.南瓜湯-小女一人KO大半,濃濃既南瓜味,好香.注意:質地夠,極飽肚.野菌帶子意粉-勁香既野菌,濃烈既香味連帶子既鮮味都蓋過,好好食.兩款甜品-第一次食呢度d甜品,之前聽過人推介,不過食落又唔係特別正,少少失望.建議:留返去對面滿記食,可以平d.記得呢度每樣野都份量十足,叫時已經忍手.結果都食得晒,不過係捧著個肚果隻.
星期日午飯時間唔多人,個個去晒飲茶,冇人食西餐.