2009-08-28 13 views
最近識了一個新朋友, 係一個喜歡食刺身的女仔, 相約一起食飯, 揀了doraya其實我自己都幾鍾意食刺身, 所以這一餐可以講係大家都喜歡食 我自己叫左一份藍鰭吞拿魚生片飯定食, $138, 就如圖中的一碗!吞拿魚片的味道, 和之前在壽司店食到的好唔同, 這裡的吞拿魚, 是有腥味的, 不像鮮紅色但只有籤維味而沒有魚味的魚生, 感覺比較真, 係我食到的比較好食的魚生一碗飯有十多片的吞拿魚, 而且唔會薄, 都幾抵食, 醬油有分專給吞拿魚用的一種, 味道沒那麼咸, 好食!見場內不少食客, 氣氛熱鬧, 食刺身, 不妨試試doraya

其實我自己都幾鍾意食刺身, 所以這一餐可以講係大家都喜歡食