2017-06-05 101 views
銅鑼灣金百利,不嬲都知有好多好野食。今次就同朋友黎食屋喔。哈哈, 係呀,食過番尋味!😂不過當然係想試下其他野食啦! 先黎嘅係凱薩沙律同埋蘑菇忌廉湯。個沙律有好香嘅芝士味,而個湯都十分濃郁,唔錯! 👍🏻明太子卡邦尼闊條麵 $78-- 呢個闊條麵係一個套餐黎嘅,就係配埋之前介紹過嘅凱薩沙律同埋湯,所以都幾抵食!麵方面呢,個卡邦尼汁真係幾好味,有幾有奶油嘅香味! 😯西班牙龍蝦青醬鑊仔燉飯 $168-- 今次試呢個燉飯,個燉飯上面真係又有一大隻原隻龍蝦! 😯 龍蝦比油炸過,個殻勁脆,啖啖彈牙嘅龍蝦肉! 個燉飯材料都好豐富,有蝦又有青口、魷魚,仲有大量芫茜,食落好香好有海鮮味! 個青醬麵好特別,果然有果仁嘅香味! 又係嗰句啦,如果你唔係好似我呢個芫茜控嘅話就記住要走芫茜啦! 😂😂 不過呢個燉飯真係真心唔錯! 辣肉腸雞肉Pizza $72 -- 呢個Pizza 有好多芝士,同埋個Pizza 底有好重麵粉味! 因為我個人非常熱愛重麵粉味嘅Pizza,所以我都食咗好多塊😂😂! 西班牙特調(二人份)$62-- 呢個精彩啦! 二人份並唔係分開 serve 兩杯,而係比一大大大個好似魚缸咁大嘅酒杯你,真係嘩

西班牙特調(二人份)$62-- 呢個精彩啦! 二人份並唔係分開 serve 兩杯,而係比一大大大個好似魚缸咁大嘅酒杯你,真係嘩咗一聲! 個大杯入面嘅橙片,紫色嘅特調,真係既吸睛,又可以打卡呃like ,又好好飲,正呀! 🤣🤣

不過,仲有好多野食未試,應該好快又忍唔住再食過啦! 😆