1K
2018-10-28 202 views
去完旅行番黎,老鍊咁遠專登去到西環食午飯,飯後來一客甜品年多前已經到訪過Artisan Room,再訪感覺依舊,悠閒舒適。平日都有不少客人,我挑戰坐室外,幸好唔係太熱,而且有自然光,照片睇落都幾靚 餐牌供應蛋糕、泡芙、撻、貝果、沙律等輕食;飲品以咖啡、茶為主。巴洛瓦洛圈依然係呢兩種口味:芒果、士多啤梨。巴瓦洛圈 $48面頭係以法國食用花、水果製作嘅啫喱,食用花、水果比之前分佈平均左,色澤更鮮明,特別係士多啤梨嗰款中間一層奶凍,最後係非常薄嘅奶油蛋糕。強調低糖,兩款都唔甜,士多啤梨味依然較為突出,加上有粒粒果肉,口感豐富芒果味道較清淡、甜度更低,配搭滑溜溜嘅奶凍,輕盈、完全不膩。蛋糕底薄到冇感覺(笑) 相機食先一流,味道亦相對一般蛋糕清新。
去完旅行番黎,老鍊咁遠專登去到西環食午飯,飯後來一客甜品
巴瓦洛圈 $48
巴瓦洛圈

巴瓦洛圈
2018-10-26
$48 (Tea)