2021-06-16 38 views
我一向鍾意西餐,所以今次去左位於尖沙咀山林道的[ JUST'er ]食晚餐。餐廳裝潢有心思,用左霓虹燈做裝飾, 混合左唔同原素。成間餐廳感覺好young同有活力👍! 餐牌D菜色名好搞笑,好有特色同創意! 其中一個菜色叫「屬性真龍系奇異花」 ($195),大家估唔估到代表咩? 1、2、3,開估: 就係龍蝦+蝦+意粉! 其實我都係睇佢餐牌的英文名先知係咩菜色。我鍾意食海鮮,所以揀左「屬性真龍系奇異花🍀」。上碟貌相都好吸引,有原隻龍蝦,肉質爽口彈牙! 佢放左D伴菜係香濃的蕃茄意粉上面,所以取名為奇異花。我坐窗口位,見D路人經過都比碟「屬性真龍系奇異花」吸引,行過都會望兩眼👀! 當然,都唔排除係望我(厚顏無恥) (笑)。屋企人叫左焗秘製豬仔骨($128)。我都試左,豬仔骨好脆口,仲要勁多汁都入味,係BBQ醬,正呀! 另外,豬仔骨黎講,佢都算易切,方便食用!三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶 $41我平時都鍾意飲花茶,望住花芯係杯入面浮轉,療癒又養生。三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶微甜,非常易入口。整體黎講,係一間有質素的餐廳🥰

屬性真龍系奇異花

焗秘製豬仔骨

三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶

三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶 $41

整體黎講,係一間有質素的餐廳🥰

焗秘製豬仔骨
三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶