2021-01-22 336 views
將軍澳一排倚海而立的餐廳,睇住海景食飯真係好有度假感覺。平時都好少黎呢頭,難得黎到就搵下有咩黃店,最後去左呢間泰國野。當日係週六,大概等左15分鐘。座位有分室內戶外,好多人都帶埋狗狗黎食飯,一家人樂也融融。-鮮蝦炒金邊粉$88用蛋網包住上睇落的骰,但拆開其實份量驚人。金邊粉味道ok,入面有數隻鮮蝦。而頭頂隻蝦稍稍炸過,咁樣放夠搶眼,但其實放涼左,外面淋左,食落就麻麻喇,不過佢唔係主角沒關係🤣-串燒拼盤(大)$108豬牛雞串燒每款兩串,仲有豬頸肉。好欣賞呢個拼盤,每款肉類都係肥瘦適中。豬頸肉好爽口,食到停唔到👍🏼佢跟兩款醬汁,一款係沙嗲入面有花生味,另一款係酸辣汁,兩種都喜歡。美中不足就係肉開始燒到有少少少乾,但味道同份量都令人滿意,依然係非常推介!-香芒蟹肉炒飯$88唯一覺得失望的食物。芒果、蟹肉同炒飯的配搭ok,但整體味道淡,炒飯中間仲加了車厘茄,每次咬到都感覺搶哂成個飯的味。車厘茄不是放在旁邊,而是加在飯裏一齊炒,亦可能因為咁個飯變得較濕。-整體係滿意,呢個價錢黎講,份量比得好足,串燒又好好食。不過地下有點痴笠笠,希望可以改善下😂-PS揸車人士泊係翩匯坊有泊車優惠架
鮮蝦炒金邊粉

鮮蝦炒金邊粉$88
串燒拼盤(大)

串燒拼盤(大)$108
香芒蟹肉炒飯

香芒蟹肉炒飯$88
PS揸車人士泊係翩匯坊有泊車優惠架
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$186 (Lunch)
鮮蝦炒金邊粉
串燒拼盤(大)