呀叔個女朋友一直都叫我陪佢食呢間甜品,咁我次次都話下次先啦,講真,堂堂一個身高180,大隻到雷神的男人,去吃呢啲「港女」野,我真係不能接受。但我女朋友不斷話好好食,咁啱又撞正啲咩紀念日,作為一個優雅而體貼的男人,我今次決定走出自己的comfort zone。平時我去朗豪坊完全冇為意呢間野,通常直上天梯睇Lego,原來佢係條天梯隔離。咁佢就話想食個士多啤梨芭菲,問我想食咩,我話你喜歡啦我都唔識揀,咁佢就叫了個tea set,然後叫杯Latte(成個menu唯一我識叫嘅野)。個tea set 有蜜瓜配兩款水果。哇,個蜜瓜,好食到,食第一啖就食到係日本野,食多兩啖我就feel到係北海道夕張蜜瓜!(我屋企人係九龍城開水果鋪)甜,但唔係死甜,而係鮮甜,好fresh,搞到個奇異果士多啤梨即刻酸到爆。配上抹茶雪糕,雪糕本身比普通雪糕厚身但唔係杰撻撻個種,口感豐滿,奶味香濃,好似去左北海道農場咁。再飲啖latte 中和甜味,我開始明白港女的幸福了。我女朋友叫個杯芭菲都幾正,但我只吃左幾啖。層次分明,桃,糖漿,仲有脆口應該係玄米粒價錢當然唔平,但水果新鮮,雪糕creamy,係鬧巿開鋪,都叫做值啦。雖然焗
我真係不能接受。

咁佢就話想食個士多啤梨芭菲,問我想食咩,

再飲啖latte 中和甜味,我開始明白港女的幸福了。

我女朋友叫個杯芭菲都幾正,但我只吃左幾啖。
層次分明,桃,糖漿,仲有脆口應該係玄米粒

價錢當然唔平,但水果新鮮,雪糕creamy,
係鬧巿開鋪,都叫做值啦。

雖然焗住要影啲港女打卡相,但食物真材實料,呀叔我內心深處的少女心亦都開始萌芽了⋯⋯