2017-11-08 1232 views
今日懶得郁,所以同同事叫外賣做Lunch。叫左公司附近由韓國人打理的Kpop餐廳,專賣各種韓式小食同主食。兩個人共叫左一個炒粉絲及兩份小食share。呢份紫菜卷,包得都幾實淨。新鮮無雪味,入面的酸蘿蔔好香。另外我們叫左份泡菜煎餅,唔多食得辣+好鍾意食煎餅的我,認為泡菜份量適中,有泡菜香但唔會辣。大家可以跟據大家的喜好揀豬/牛/辣雞的韓式炒粉絲,而今次我們就揀左辣雞。辣雞主要放係炒粉絲的面,唔算好辣,只有辣的香味。如果你同我一樣都係唔點食得辣可以放心食。粉絲的面質都係好彈牙,唔會過淋。粉絲仲落左洋蔥、紅蘿蔔條入去炒,令到個粉絲更香更有口感。兩個人一麵兩小食共$113,唔算平,不過間中食下都ok。另外餐廳的份量比較少,男孩們可能要叫多少少野先夠飽。
紫菜包飯

泡菜餅