2020-02-24 410 views
睇我幅相個鹹蛋唔係XXL size,係嗰4舊叉燒真係超級迷你 (冇錯係用迷你來形容)$40一碗之前買過幾次外賣盒裝叉燒都覺得好好食,通常買半斤或一斤,嗰種肉質夾埋啲肥膏咬落去真係同出邊啲叉燒唔同所以叉燒比出邊貴一倍都好值但今次經過見到有外賣$40一個叉燒鹹蛋飯,已經知道個size係比較細一啲因為我唔肚餓所以都無所謂。但我估唔到出嚟係完全兩回事$40.1個飯裏便嗰四舊叉燒每舊都係得手指尾2節或1節咁短,而且今次個四件因為太細舊,冇咗中間個肥膏,全部都係好鞋的垃圾叉燒,唯一可取又夠鹹蛋黃可以送飯如果係諗住$40個飯幫補下鋪頭收入我諗唔好做好過,咁樣做只會拆招牌我估唔到你哋個外賣將貨就交得咁緊要

所以叉燒比出邊貴一倍都好值

我估唔到你哋個外賣將貨就交得咁緊要