2024-07-17
惡劣之極,第一次食評送比呢間餐廳🙌同同事A點咗兩款水餃,短頭髮阿姐出菜個陣嗌咗A嗰款水餃,我哋拎咗之後,過兩分鐘,再出水餃B比我。食食吓,開始發覺大家兩款調轉咗。於是同阿姐講出菜嗌錯咗次序,所以我哋拎錯咗,可唔可以換過份。回應精彩了:「你唔好屈我呀!明明係你哋自己調轉咗」(我哋三個人一定會一齊聽錯啦)「我無錯㗎,你哋自己搞翻掂佢」「食嗰幾十蚊野,又呢樣又嗰樣」呢個時候,有個唔知係咪女老闆嘅人出黎打圓場,話換過另一份啦,最緊要大家食得開心,又話自己間鋪開咗四十年啦,歷史好耐之類,以後繼續黎幫襯啦。至於短髮阿姐就繼續出佢其他菜。我哋係都息事寧人無特別講咩。但我真係覺得好離譜,好聲好氣咁講,有咩唔合理大家可以講道理討論,但對方即時反應係大聲串翻客人,而且語氣真係非常差!睇翻食評,發覺呢間舖態度差唔係單一例子,如果早睇咗知道,絕對唔會幫襯。寫呢個食評,除咗希望feedback翻比會預先上openrice搵灣仔野食的大家,仲希望店主睇到可以認真檢討一下員工嘅服務態度,please! 野食方面,無乜特別,正常水餃味皮偏厚。不過好唔好食都好,態度差極倒米。
「我無錯㗎,你哋自己搞翻掂佢」
「食嗰幾十蚊野,又呢樣又嗰樣」