2024-08-22
📍楓(旺角) 其實我只係為咗個日式蛋糕而嚟🤭蛋糕口感非常鬆軟 CP 值勁高~我己經回頭食第3次啦~每次食不同口味,下次再食下一個口味先😙另外餐牌都加咗好多新口味嘅菜式🍥除咗大阪燒之外,而家仲有咖喱烏冬,蕃茄烏冬等~得閒就會過嚟試吓新口味新嘗試💕✨ 香煎雞扒和風炒粉絲雞扒煎得好香口,大塊又厚身夠juice🐥上枱時候 滿滿的香味撲鼻而來充滿日本風味既粉絲加顆雞蛋下去炒 炒至乾身🫕✨ 大阪燒(章魚)上桌時都是熱呼呼的,份量近乎一個盤子大,新鮮章魚用料不手軟,美味十足,意外發現好吃的大阪燒🫶🏻上面就有柴魚片跟美乃滋等等醬料🤭真材實料好多章魚粒 基本上每一啖都有幾粒🐙✨ 香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵烏龍麵一上到整體賣相亦都幾靚,個咖哩湯飲落好濃味咖哩味好重,四隻大大隻虎蝦,食落有火炙味,保持蝦肉爽口😚✨丸久小山園抹茶醬烤蛋糕主角🍰主角🍰主角岀場❤️❤️❤️其實我係為左呢個旦糕而黎🤭🤭份量足以四個人食,上面鋪滿抹茶醬而且蛋糕非常鬆軟,係入口即溶嘅口感~茶味超濃,就算食晒成個都唔會覺得膩❣️✨ 蜂蜜柚子烏龍茶紅烏龍茶特有的濃郁香氣搭配清淡微苦的蜂蜜柚子💕✨ 抹茶豆乳用頂級抹茶粉• 配以壹品特濃豆乳有抹茶味 又有豆乳
其實我只係為咗個日式蛋糕而嚟🤭
蛋糕口感非常鬆軟 CP 值勁高~
我己經回頭食第3次啦~
每次食不同口味,下次再食下一個口味先😙
另外餐牌都加咗好多新口味嘅菜式🍥
除咗大阪燒之外,而家仲有咖喱烏冬,蕃茄烏冬等~
得閒就會過嚟試吓新口味新嘗試💕
✨ 香煎雞扒和風炒粉絲
雞扒煎得好香口,大塊又厚身夠juice🐥
上枱時候 滿滿的香味撲鼻而來
充滿日本風味既粉絲
加顆雞蛋下去炒 炒至乾身🫕
✨ 大阪燒(章魚)
上面就有柴魚片跟美乃滋等等醬料🤭
真材實料好多章魚粒 基本上每一啖都有幾粒🐙
✨ 香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵
✨丸久小山園抹茶醬烤蛋糕
主角🍰主角🍰主角岀場❤️❤️❤️
其實我係為左呢個旦糕而黎🤭🤭
份量足以四個人食,上面鋪滿抹茶醬
而且蛋糕非常鬆軟,係入口即溶嘅口感~
茶味超濃,就算食晒成個都唔會覺得膩❣️
✨ 蜂蜜柚子烏龍茶
紅烏龍茶特有的濃郁香氣搭配清淡微苦的蜂蜜柚子💕