2015-09-20
上上個星期去左吃晚餐,因為早去,所以唔駛等位。兩個人,叫左兩個晚餐。食物,主菜,ok。都係咁味既西餐囉。如果要好似以前咁勁排隊,我堅覺得唔值得囉。我唔會囉。之前去銅鑼灣吃過一次。嗰次都係早去唔駛排,走嗰時,見到條龍勁長囉。唔知依家仲係咪呢。食物無乜好講,反而想講下呢間舖既設計。你一齊人,佢就會放底啲掟死狗既面包,兩個人,佢會俾三舊,用個木盤盛起,好大睇既。咁無人話一定要吃完啲掟死狗既包至可以吃主菜架。咁就照叫啦,傾下講下,兩個主菜齊。食過既都知,佢地個碟,係好大既,當齊主菜既時候,問題就泥啦,嗰張唔知乜腦殘設計師唸既小圓枱,點放呢?我地仲有兩杯水喎。更加腦殘既係,辛辛苦苦放好嗰大隻碟喺張幼稚園枱仔度啦。無水,叫人refill ,哈!竟然係攞兩個茶壺過泥。我完全唸唔到啲野可以點放囉!!你明知自己張枱細,就唔好攪咁多野啦。當時,我即刻唸起,食神!「啲汽水有幾多冰放幾多冰,啲魚蛋有幾咸就幾咸。」呢間野,係主力,有幾亂,就整到你有幾亂,為求你坐唔安食唔落,快啲走,唔好撞住張枱。正常人,都唔會唸住用張咁既枱啦!嗰晚食左卡幫尼意粉。好食。但唔會再去。咁既價錢,坐得舒服啲既,呢個世代,多的是。
上上個星期去左吃晚餐,因為早去,所以唔駛等位。
兩個人,叫左兩個晚餐。
食物無乜好講,反而想講下呢間舖既設計。
正常人,都唔會唸住用張咁既枱啦!
嗰晚食左卡幫尼意粉。好食。
但唔會再去。
咁既價錢,坐得舒服啲既,呢個世代,多的是。