我和一些朋友都好憎D人講,多人排隊先好食呢句野,問題係我最憎排隊為左印證呢番說話,決定努力搵呢類餐廳出來首先係慈雲山既利豐廚房,經朋友帶路前往相信唔係住係呢頭,又話姐鑽石山既居民都唔會來百幾蚊1位都有海鮮咁霸氣,咪同長州差不多咁街坊既中菜,食物選擇都幾有趣,又冰鎮鮑魚,又有雞煲,又羊架最後簡左5樣$48  冰鎮鮑魚,賣相好靚,鮑魚很軟滑,味道鮮甜,感覺上用了一D 木魚湯之類整過,很甜美$128 烤羊架,份量十足,大約9成5熟,但係肉質同樣TENDER AND JUICY,面頭用了類似孜然之類既野整,十分惹味,沾埋辣椒粉仲正.9成5熟都可以TENDER$58 咕嚕肉卷入面有煙肉,菇和腩肉包住,外面脆度OK,反而突顯食材比較清淡,比起一般咕嚕肉無咁濃味.有創意,但我覺得不夠濃$58 椒鹽茶樹菇,在國內常見的菜,用蛋脆漿包住,椒鹽咸香味道令菇味更獨特,食唔停的一味,送酒比較好$68 XO醬干鍋新竹米粉,打包比阿爸,偷食了一口,米粉很煙UN,帶點辛辣總體來講味道真的唔錯,以街坊食店來講已是超水準,相信夠哂隱世啦掛

為左印證呢番說話,決定努力搵呢類餐廳出來

首先係慈雲山既利豐廚房,經朋友帶路前往

相信唔係住係呢頭,又話姐鑽石山既居民都唔會來
百幾蚊1位都有海鮮咁霸氣,咪同長州差不多

最後簡左5樣