2022-05-08
嗰晚同朋友食完飯,行過見到呢間甜品店新開,門口放滿花牌。入面燈光光猛,都幾多人食㗎。原個椰皇燉牛乳 (HK$50).牛乳入口軟滑,我好驚喜個椰子味好濃郁,好清甜!真係好耐冇食過咁好味啦😋焦糖燉蛋(HK$42).上面嘅焦糖燒得薄薄的一層,敲打落去好清脆呀.下面層燉蛋,我好驚喜個蛋香非常,奶滑口感芒果窩夫配芒果雪糕 (HK$55).平凡嘅窩夫被甜品師以梅花間竹咁鋪滿鮮甜芒果肉和鮮忌廉,整得好靚呀.窩夫即叫即製,需要等15分鐘左右啦,熱辣辣,外脆內軟,配埋雪糕一齊食,一熱一凍,口感好正😋焦糖雪糕批 (HK$36).呢款喺甜品師自創㗎!.上面嘅焦糖燒得啱啱好,薄薄一層,脆口,有焦糖香.中間就係冰凍奶滑的雲呢拿雪糕.底層是餅皮撻皮,配合得好好仙草芋圓 (HK$36).呢碗甜品,以這個價錢真係好豐富,有爽滑嘅仙草、煙韌嘅三色芋圓、小丸子和珍珠、甜蜜紅豆餐牌,2面滿晒,有差唔多100款中西式甜品可揀,有選擇困難症嘅人真係會楝好耐,因為樣樣都想食😋
原個椰皇燉牛乳 (HK$50)
焦糖燉蛋(HK$42)
.上面嘅焦糖燒得薄薄的一層,敲打落去好清脆呀
.下面層燉蛋,我好驚喜個蛋香非常,奶滑口感
芒果窩夫配芒果雪糕 (HK$55)
焦糖雪糕批 (HK$36)
.呢款喺甜品師自創㗎!
.上面嘅焦糖燒得啱啱好,薄薄一層,脆口,有焦糖香
.中間就係冰凍奶滑的雲呢拿雪糕
.底層是餅皮撻皮,配合得好好
仙草芋圓 (HK$36)