2022-11-01
這間咖啡店位於斜路上最頂嘅位置,店內的窗口比較細少又掛喺上面,走入此店就好似走進一個地下室lounge。入面以簡約時尚風格的設計,一邊牆壁以特別海浪配橙色、另一邊以深綠藍色和淺綠藍色為主調,配搭木製長凳和黑色小圓枱。餐牌,2頁Buzzed Tiramisu (HK$80).呢度嘅Tiramisu 用martini杯,目睹有6層.有3層是芝士忌廉,巳撈入杏仁酒,所以入口會有甜甜哋嘅果仁味,好特別.芝士忌廉之間有2層手指餅,用咗Glenfiddich single malt scotch 威士忌浸泡,酒濃但不會好苦,手指餅口感也變得軟熟、濕潤.頂層放上可可粉和一片75% 朱古力.最底層我食到有朱古力醬,甜甜的.多層味道好夾,好豐富,食到我舔舔脷😋Hand Drip Coffee — Sumatra Tim Tim (HK$75).印尼出產的咖啡豆,natural wash.taste有muscat grape、peach、stone fruit,甜美的咖啡香氣四溢,入口甜甜哋,唔酸,正合我口味😋
餐牌,2頁
Buzzed Tiramisu (HK$80)
.呢度嘅Tiramisu 用martini杯,目睹有6層
.頂層放上可可粉和一片75% 朱古力
.最底層我食到有朱古力醬,甜甜的
.多層味道好夾,好豐富,食到我舔舔脷😋
.印尼出產的咖啡豆,natural wash