2013-06-08 10 views
食完晚飯,睇完鴨鴨,下一步做D乜?當然係品嚐尖沙咀既甜品啦!一行三人睇完鴨鴨都身水身汗,已經無乜心機做research睇下邊間甜品鋪正,所以走去左厚福街,大把選擇。見呢間「 糖仁街」唔洗等位,加上天氣關係,「入去啦,唔怕既!」大家咁就入左去。基於同行兩個身體不適,不宜share雪花冰,最後點左以下甜品:1。西瓜涼粉加椰汁 $31由於唔是我吃,所以我轉述佢地既評語:「椰汁既甜味cover晒無味既西瓜以及涼粉;無味西瓜並不清爽;涼粉似冇落魚膠粉既啫喱,而且冇甘草味。賣相十分平凡,性價比亦非常低!」2。雜錦湯圓 $25我曾經同過所有人講:「一間甜品店點伏都好,湯圓都好難伏得去邊。」經過今次既經歷,我收番以上既說話。呢間鋪既雜錦湯圓,雜錦只有芝麻花生(好似係),叫鴛鴦就差唔多。湯圓厚皮,食完超級痴牙;芝麻是苦的;但薑汁可入口。環境方面,擠迫,嘈吵(是客人的問題)。服務質素方面,可能得2個樓面2個係廚,人手不足,但算手腳快。後語:其實尖沙咀區大把甜品鋪替代,呢間食過一次就算!
食完晚飯,睇完鴨鴨,下一步做D乜?
當然係品嚐尖沙咀既甜品啦!
所以走去左厚福街,大把選擇。

見呢間「 糖仁街」唔洗等位,加上天氣關係,
「入去啦,唔怕既!」大家咁就入左去。

基於同行兩個身體不適,不宜share雪花冰,
最後點左以下甜品
1。西瓜涼粉加椰汁 $31
由於唔是我吃,所以我轉述佢地既評語:
賣相十分平凡,性價比亦非常低!」

2。雜錦湯圓 $25
經過今次既經歷,我收番以上既說話。

湯圓厚皮,食完超級痴牙;芝麻是苦的;但薑汁可入口。

環境方面,擠迫,嘈吵(是客人的問題)。

後語:其實尖沙咀區大把甜品鋪替代,呢間食過一次就算!
2013-06-07
$31 (Last Night Supper)