2017-12-21
唔係佢,我都未必有機會喺間餐廳倖存期間試到佢哋嘅美食。講少少呢位餐廳嘅 marketing director喇。。 話說有日 lunch time 喺駱克道覓食,忽然耳邊傳來(其實唔記得左內容,話記得都呃你喇。。總之係落力推介),只見路旁坐住一位大嬸姑娘,右手高舉宣傳紙牌,左手揸住疊傳單,話一樓就係,我唔知點解深深俾佢感染,而真係聽佢講上左去。。行上一層,原來只係 level M,要再上多層。去到餐廳門口上方掛住個 members only 嘅紙牌,唔知係唔係避免d咩牌照嘅原因咁做。入面自己搵位,坐低自己出去攞餐具,自己斟水。枱面冇menu,自己出去望完塊座地式餐牌,直接同收銀order食物,巡例問你飲唔飲咖啡,十蚊(咋),跟住俾完錢再行返自己座位等。lunch menu 最平嘅沙律 5x,其他大約都係 7x咁上下,每款都附送餐湯同沙律仔一碗。今次叫左麻辣手撕雞,70蚊。唔算有太大驚喜。麻同辣其實都未到位,都係鍾意食口水雞多啲,嗰啲起碼有個麻辣汁可以撈飯食,呢隻雞就係雞同醬融為一體,無多餘嘅醬汁留喺碟上。但如果你唔當佢係麻辣雞嘅話,佢味道其實幾好嘅,雖然未至於嘩wow嘅地步。食物加上地
行上一層,原來只係 level M,要再上多層。
今次叫左麻辣手撕雞,70蚊。唔算有太大驚喜。麻同辣其實都未到位,都係鍾意食口水雞多啲,嗰啲起碼有個麻辣汁可以撈飯食,呢隻雞就係雞同醬融為一體,無多餘嘅醬汁留喺碟上。但如果你唔當佢係麻辣雞嘅話,佢味道其實幾好嘅,雖然未至於嘩wow嘅地步。食物加上地方舒適闊落,我會俾個笑臉。
呢間餐廳我先後去過3次,食物暫時係keep得住嘅,只係發覺佢d menu變化唔算太大,今次食手撕雞都係因為之前menu好似唔覺有。
最後,如果你係餐廳老闆,或者識得餐廳個老闆,記得好好咁獎勵下樓下嗰個咁勤力招客嘅市場部總經理啊。佢大可以hea做hea坐hea派hea講白逗人工,但佢為咗你地餐廳使出一團火。。啊