小編同友人係銅記食Lunch食到麻木,就去呢間位於銅鑼灣Fashion Walk 附近既日本居酒屋,一打開門侍應已經好有禮,同埋主動安排一個近窗口既位置。如果仔細望仲可以見到銅鑼灣避風塘。間舖裝修風格十分日式,主要用木頭為其主調配上暗暗黃燈,卑人一種溫暖又放鬆既情調。/1)安格斯牛扒照燒定食 (配水果沙拉,麵豉湯,飯以及甜品)💰168 8⃣小編我係香港已經好耐無食到咁高質既牛扒照燒!佢地無將牛扒煮到全熟反而係五成熟,放落口已經食到勁重既牛肉味,肉質係幾咁嫩滑但又有些些嚼勁。配上提前炒過既芝麻同埋好鮮甜既醬汁,呢個配搭係痴痴地線,小編日後必定會再Encore!/2)銀鱈西京燒定食 (配水果沙拉,麵豉湯,飯以及甜品)💰168 8⃣其實好多人都唔明點解西京燒咩意思,其實佢係其中一樣日本醬料,主要係用白味增做成醃料。燒煮後既銀鱈魚表面會係金黃色。佢地呢到銀鱈西京燒做得真係好出色,令銀鱈魚有種淡淡既味增甘甜味道,肉質超級CREAMY同埋魚骨又唔會話好多, 小編覺得送幾碗白飯都唔係咩問題。每一個午市定食套餐都會付跟水果沙拉,麵豉湯,飯以及甜品,超級窩心兼完整既一個配搭。小編好歡喜水果沙拉,好稀罕地用了

每一個午市定食套餐都會付跟水果沙拉,麵豉湯,飯以及甜品,超級窩心兼完整既一個配搭。小編好歡喜水果沙拉,好稀罕地用了辣椒粉同埋醋做dressing,令到成個沙律都超級惹味!麵豉湯用左超級多料熬製,每一啖都飲到蔬菜既鮮甜,一定唔係單用麵豉醬沖水既湯。日本飯筆嬲都係出色,唔洗小編多講啦講經咩!飯後甜品為涼浸浸的蕨餅,黃豆粉份量控制得啱啱好,係夏日炎炎既消暑良品