話說尖沙咀有間好搞鬼既cafe,入面有好多充滿玩味又搞笑嘅擺設,好打卡able😍除咗環境好正之外,呢度d野食亦都令我哋好有驚喜❤️🫰🏻我地食左:⬇️⬇️🌟是日餐湯🌟- 周打蜆湯Creamy質感既周打蜆湯蜆肉多多又夠濃,勁想encore多兩碗🫰🏻🌟美利堅合眾國安格斯西冷牛扒🌟$168呢塊西冷扒煮到啱啱好系我指定既5成熟度,完全冇over cook🫶上枱既時候又已經切好哂,唔使自己切咁費手😆入面粉中帶嫰,見到真係超有好感💕食落嫩口得梨仲要好juicy 💕正🫶配菜仲跟左個沙律同胡麻醬木魚凍烏冬,豐富得梨又飽肚🤟🏻🌟辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎蛋包飯🌟 $128用日本蛋炒成既滑蛋,蛋味香濃又夠滑;加埋香辣惹味既泰式肉碎一齊撈飯食,真係正到-個點🙌🏻🌟今日咩心情比薩🌟 $132今日個心情pizza 系個薄脆底既海鮮pizza,上枱新鮮熱辣辣香噴噴🥰入口皮薄超脆又多料,絕對系pizza界既天花版級別💕🌟洋蔥圈🌟 $69金金黃黃唔太油,乾身夠脆超香口‼️🌟今日飲益力多柚子沙冰🌟 $56呢個沙冰既益力多味比柚子味重,香香甜甜又夠凍,小妹覺得好滿意😀🌟焦糖脆脆脆咖啡沙冰🌟 $56啡味濃郁既沙冰同甜甜香香既焦糖香氣真

除咗環境好正之外,呢度d野食亦都令我哋好有驚喜❤️🫰🏻

我地食左:⬇️⬇️

🌟是日餐湯🌟- 周打蜆湯

🌟美利堅合眾國安格斯西冷牛扒🌟$168

配菜仲跟左個沙律同胡麻醬木魚凍烏冬,豐富得梨又飽肚🤟🏻

🌟辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎蛋包飯🌟 $128

🌟今日咩心情比薩🌟 $132

入口皮薄超脆又多料,絕對系pizza界既天花版級別💕

🌟洋蔥圈🌟 $69

金金黃黃唔太油,乾身夠脆超香口‼️

🌟今日飲益力多柚子沙冰🌟 $56

🌟焦糖脆脆脆咖啡沙冰🌟 $56

啡味濃郁既沙冰同甜甜香香既焦糖香氣真係襯到絕-絕,香醇醒神,令人精神為之一振🫶

🌟手工紫薯蛋糕🌟$68

呢個蛋糕分左4層,軟滑紫薯蓉下面系香滑既牛乳慕絲,再跟住係紫薯芝士蛋糕,底層仲有埋牛油消化餅做底,勁有層次感🤟🏻

食落紫薯原味比較重,甜度唔算好高,啱晒怕肥嘅我😂

🟥GoodDay BadDay MamaDay

📍尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓

港鐵尖沙咀/尖東站 B1出口,步行約4分鐘

#香港 #香港美食 #尖沙咀#尖沙咀美食#創意料理#創意#高質 #美食 #玩味#美食推薦 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover