2024-02-07 89 views
去完旅行✈️,約閨蜜送份手信🎁俾佢,佢約我嚟呢間餐廳,地點方便,而且星期日都有午市套餐,唔錯。餐廳空間感足,寧靜舒服。我點咗「蟹籽蟹肉牛油果蕃茄沙律 $148」及「雜錦魚生飯$288」,仲有75折優惠,正喎🤭。🥗蟹籽蟹肉牛油果蕃茄沙律賣相都幾靚,以牛油果🥑、青瓜🥒、蕃茄、蟹肉、蟹籽等做成蟹肉 Tartare,上邊係沙律菜及蟹籽和蟹肉🦀,口感豐富,而且健康美味,係我鍾意嘅味道。🐟雜錦魚生飯係典型嘅雜錦魚生,包括有拖羅、油甘魚、帶子、三文魚片、吞拿魚片、三文魚籽、蟹籽等全部都新鮮幾好味😋。閨蜜就點咗個LUNCH SET 「油封鴨髀$188」有沙律+餐湯+主菜+甜品。先嚟個廚師精選沙律🥗:沙律菜新鮮,配以油醋汁,簡單好味。🦞酥皮龍蝦湯+$68呢個湯非常之熱辣辣,整開酥皮,好像小玩意,龍蝦湯十分香濃,十分鮮味。🦆油封鴨髀:鴨皮有少少脆,鴨肉好juicy又好甘香,配以蔬菜🥔🥕🥬令整個主菜都好靚好健康。最後,嚟個香甜嘅藍莓芝士蛋糕🍰配以Cappuccino☕️,令這餐畫上甜美句號;我哋兩個慢慢食,慢慢傾偈講笑,幾乎食咗三粒鐘哈,這周日真係非常relax🌿。

餐廳空間感足,寧靜舒服。

🥗蟹籽蟹肉牛油果蕃茄沙律

🐟雜錦魚生飯

先嚟個廚師精選沙律🥗:沙律菜新鮮,配以油醋汁,簡單好味。

🦞酥皮龍蝦湯+$68

Type of Meal