2018-12-10
之前食過晚餐都唔錯,諗住午餐都應該幾好,點知⋯我錯了。周未午餐大約有5個價錢($68-98),每個價錢有3款食物可以簡,包一杯凍檸茶/凍桃茶同另一款唔記得點左最平$68,四川酸辣紅薯粉,凍桃茶,加$18要多個酸辣湯(我真係好鐘意酸辣)先到凍茶同酸辣湯,味道個湯飲左幾啖,仲有超過半碗未飲,碗紅薯粉已經到了等我飲完碗酸辣湯,再飲紅薯粉個湯,立即叫人攞碟生抽黎,我係咪飲緊清湯呢?!再用筷子夾下薯粉,咦,斷曬既?!再攪下個碗底,除左紅薯粉,丁碎肉碎同花生蔥之外,乜都無。驚可能廚房唔記得落材料,又問waiter先知碗粉係真係咁,無芽菜的(圖中係我食左2啖之後影的)以上面依碗淨紅薯粉+凍桃茶,收$68,仲要比$11茶錢,再加一,即係$86.9。你對得住D客嗎最後食左1/3都無,我選擇放棄。我認我係浪費,但對住面前依碗野,地球對唔住丫,你原諒我喇。埋單時,又一次問經理,紅薯粉真係咩配料都無嗎,佢好肯定咁話係。我有向佢表達加芽菜的意願,希望可以改善下