2023-12-14
大家都知長沙灣同荔枝角好多平民小店,週末我哋去咗味道樂,尖沙咀店就食過幾次,覺得味道裝修都唔錯,所以就試吓長沙灣分店啦。星期六嘅12點幾度去到,已經掛滿咗聖誕嘅裝飾同佈置,加上日系小和風,環境唔錯㗎😬!12點至2點45,有午餐🍱set lunch ,哇,週末都有午市套餐,性價比好高呀!有麵豉湯同沙律,而且勁多選擇啊,有28款揀。我哋叫咗魚生飯,香蔥吞拿魚蓉帆立貝丼,呢度嘅刺身丼真係幾抵食!價錢相宜,份量十足,唔錯👍🏼好新鮮,有三件帶子,好多吞拿魚蓉,壽司飯同醋嘅比例好均勻!帶子好清新爽口,吞拿魚蓉軟綿綿入口即溶。另一個餐嗌咗香煎鵝肝野菌石鍋飯,呢個超有驚喜呀,香煎鵝肝香油脂味😍,一試難忘,回頭率極高,下次要再食!must eat item 🥰🥰,配上石鍋飯,暖笠笠啱晒冬天或者慶祝聖誕節,感覺好有氣氛,暖入心。