2024-12-21 0 views
有公務傾談,與拍檔在灣仔找間環境舒適的飯店午餐,找到「金陵會潮宮」,環境有會所氣派,裝修有格調,帶客人去唔會失禮。自己品牌的茅台酒,口感唔錯,每瓶$1688,樣板裝$168。每位$398的午市商務二人餐相當唔錯。先來小吃:潮宮五香卷-五香粉味濃郁,裏面有肥豬肉粒令口感豐滿,最重要有沙葛,爽味中和肉膩。話梅聖女果-話梅味夠濃郁,聖女果鮮甜開胃。凍馬友-鮮味滷水鵝肉拼盤-味道唔錯,有鵝肉、大腸、蛋及豬耳。鮑參翅肚羹-材料豐富,絕對有鮑參翅肚的富貴感覺,湯味濃烈,加幾滴陳醋,中和了油膩感,令味道更加突出,不可錯過,強烈推薦。川椒雞-味道濃郁。炒得唔錯,雞肉大件,切得粗豪,如果切得細緻會更啱女士。年糕豆醬煮鯧魚片-豆醬有鹹香,帶起鯧魚的食味,加年糕將效果提高,煙靭感吸了醬汁,成件事更加好味。家鄉炒飯-飯有菜粒,冇油膩感,更加健康。甜品

每位$398的午市商務二人餐相當唔錯。

先來小吃:

話梅聖女果-話梅味夠濃郁,聖女果鮮甜開胃。

凍馬友-鮮味

滷水鵝肉拼盤-味道唔錯,有鵝肉、大腸、蛋及豬耳。

家鄉炒飯-飯有菜粒,冇油膩感,更加健康。

甜品