2021-08-19
每次收工都急忙忙走過去牛頭角站搭地鐵,Lunch 又次次都Book 唔到位,今次專程周末去開觀塘海濱長廊散步睇日落,就終於可以食到呢間啦!位於觀塘海濱長廊近牛頭角,細細間的西餐廳,有分為戶外和室內區,座位不多,但都幾寬落好坐的!晚餐有散叫或二人套餐,剛好我和朋友都無咩所謂,直接叫套餐,不用煩啦!燒春雞 (Spring Chicken)原隻小雞烤煮,雖然外皮並無脆化,但配上燒汁和配菜,加上啖啖肉,口感不算太差!Impossible 素肉千層麵正正方方的千層麵,以潮流最Hit 的Impossible素肉作為肉鬆的代替品,再拌有最多的鮮茄醬,酸酸甜甜,非常開胃呀!2017年白酒周末關係,當然要飲杯酒輕鬆一下,見Menu 推薦2017年的法國白酒,就試翻一杯啦!白酒入口不帶濃烈的酒味,反而果香味濃,更帶點青提子甜味,值得一試呀!餐廳沒有趕人走,我們食到晚上9:30,再慢慢去海邊散步,好Relax 呀!
燒春雞 (Spring Chicken)
Impossible 素肉千層麵
2017年白酒