2016-06-04
元朗係我經常出沒嘅地方呢間韓國野係好扺食嘅,我成日同我老公lunch過黎食😋😋😋今晚約左個住元朗嘅朋友食8點幾差不多9點入坐 人好少可能已經過左食飯時間我地坐左起比較入嘅位置行過人地d枱通常都會望下人地食d咩參考下見到人地食部隊鍋好似好正,我記得幾年前食過都ok 就同朋友決定點一個價錢唔貴仲有飲品tim 我就飲凍檸茶朋友飲可樂。。。嘩!一上枱好大鍋呀不過個鍋就唔係好深,入面有午餐肉啦腸仔啦豆腐金菇茄汁豆同菜d午餐肉好淋 腸仔係韓腸 我中意食呀!不過都幾勁味同辣食到咁上下我都要求加水因為滾得耐好咸好辣仲有一碟韓小食不過今日嘅泡菜好乾,好似放耐左咁中間黑色嘅唔知咩同蘿蔔絲都有陣草青味怪怪的,之前食好似無。。。跟個部隊鍋仲有年糕同餃子 餃子個料好怪 好似係蔬菜咁 但又有好少肉味年糕則不錯 煮耐左都唔會痴底芝士公仔麵都係跟餐嘅 大方地有兩塊芝士不過個麵好難熟 要煮好耐煮完個芝士唔見左。。。我諗要煮到個麵咁上下先放芝士會好d唔好太心急食左陣想加d肉,加錢叫左個肥牛一碟得5條 不過都係正常貨仔不過不失本來好想食韓壽司,但賣哂所以叫左個海鮮煎餅都煎得幾香 而且好大碟海鮮其實只有魷魚。。。😂😂😂如果個
呢間韓國野係好扺食嘅,我成日同我老公lunch過黎食😋😋😋
今晚約左個住元朗嘅朋友食
8點幾差不多9點入坐 人好少
可能已經過左食飯時間
我地坐左起比較入嘅位置
行過人地d枱通常都會望下人地食d咩參考下
價錢唔貴仲有飲品tim 我就飲凍檸茶朋友飲可樂。。。 嘩!一上枱好大鍋呀
不過個鍋就唔係好深,入面有午餐肉啦腸仔啦豆腐金菇茄汁豆同菜
d午餐肉好淋 腸仔係韓腸 我中意食呀!
不過都幾勁味同辣
食到咁上下我都要求加水
因為滾得耐好咸好辣 仲有一碟韓小食
不過今日嘅泡菜好乾,好似放耐左咁
中間黑色嘅唔知咩同蘿蔔絲都有陣草青味
怪怪的,之前食好似無。。。 跟個部隊鍋仲有年糕同餃子
餃子個料好怪 好似係蔬菜咁 但又有好少肉味
年糕則不錯 煮耐左都唔會痴底 芝士公仔麵都係跟餐嘅 大方地有兩塊芝士
不過個麵好難熟 要煮好耐
煮完個芝士唔見左。。。
我諗要煮到個麵咁上下先放芝士會好d
唔好太心急 食左陣想加d肉,加錢叫左個肥牛 一碟得5條 不過都係正常貨仔
不過不失
本來好想食韓壽司,但賣哂
所以叫左個海鮮煎餅 都煎得幾香 而且好大碟
海鮮其實只有魷魚。。。😂😂😂
如果個汁有少少辣會仲好
食唔哂打包走加1蚊一個盒😜😜😜
埋單一人121 好平😝😝😝
不過部隊鍋個湯好勁。。。
我番到屋企勁口乾。。。飲左好多水