今次終於有機會試吓充滿藝術感既ᴀᴛᴜᴍ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ,有啲食物加入咗分子料理嘅元素,賣相好靚,真係唔捨得食🙈▪️海鮮拼盤sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ $𝟻𝟿𝟾海鮮拼盤賣相相當吸引,食材新鮮之餘,拼盤仲利用咗分子料理創作嘅元素作設計,絕對係視覺同味覺嘅享受😍生蠔果然係餐廳嘅招牌菜,鮮甜肥美嘅生蠔加咗蝶豆花雪葩同香檳啫喱,雪葩微微嘅甜味襯托生蠔的礦物味,令生蠔非常容易入口,加上香檳啫喱嘅酒香這個配搭我很喜歡。我最愛嘅北海道帆立貝亦非常鮮甜爽口,鵝肝醬放上竹炭餅一齊食亦非常匹配,海膽份量一啲都唔吝嗇,食落幾ᴄʀᴇᴀᴍʏ。▫️海膽▫️生蠔▫️紅菜頭三文魚▫️海蝦▫️鵝肝凍批▫️鮑魚▫️帶子▫️蟹肉▪️ 松露芝士薯條+蛋黃醬 ᴛʀᴜғғʟᴇ ᴘᴀʀᴍᴇsᴀɴ ғʀɪᴇs $𝟼𝟾薯條炸得好香脆🔥好啱同朋友一路食一路飲野🍸▪️鮑魚蟹膏醬燉飯ᴀʙᴀʟᴏɴᴇ ᴄʀᴀʙ ʙʀᴏᴡɴ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ $𝟷𝟾𝟾燉飯賣相好特別,以昆布片和紫薑做裝飾,紫薑酸酸甜甜,令到成個飯食完都唔會覺得太膩,最緊要係唔會喧賓奪主搶咗蟹膏味道,蟹膏味道好夠香濃🦀鮑魚絕對係為成個加咗唔少分,炆得好腍好入味🤤▪️ʟᴇᴍᴏɴ ɢʟᴀss ᴍᴏᴊɪᴛ

▪️海鮮拼盤sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ $𝟻𝟿𝟾

▫️帶子
▫️蟹肉

薯條炸得好香脆🔥好啱同朋友一路食一路飲野🍸

▪️ʟᴇᴍᴏɴ ɢʟᴀss ᴍᴏᴊɪᴛᴏ $𝟽𝟾
鍾意重酒味嘅會推介呢杯ᴍᴏᴊɪᴛᴏ,濃得嚟又好清新,好易入口