2005-09-16 22 views
完全唔同意bilow的說法<比永年車品品還要好!>早前聽辣椒女話食過,都說不錯;早二晚在銅鑼灣上堂,我們就來試試。麵好細碗,要食二碗才夠飽。我們三個人叫了四碗麵,第一碗包括蘿蔔、辣豬皮、雞中翼、貴花餃和幼麵(辣汁),第二碗包括蘿蔔、片頭、辣豬紅、貴花餃和粗麵(清湯),第三碗包括魚皮餃、蘿蔔、豆卜和油麵(清湯),第四碗包括蘿蔔、雞中翼、貴花餃和公仔麵。蘿蔔- 幾有蘿蔔味,又好,味道也不錯。辣豬皮- 味道普通,不過不失。雞中翼- 都算唔錯,但無乜特別。貴花餃- 味道都幾好,很有咬口,但就細粒。片頭- 普通,無魚肉味,但就幾彈牙。辣豬紅- 真係幾辣(對我來說),口感都唔錯。魚皮餃- 比貴花餃差,一般吧了。豆卜- 口感幾好,味道普通。剛食完時也感覺幾好,可以再試;但過了沒有一小時,就開始很口渴了,相信味精都落得幾重;原來味道主要來自味精,這樣就不再值得再試了。***喊面主要係味精太重***
完全唔同意bilow的說法<比永年車品品還要好!>

蘿蔔- 幾有蘿蔔味,又好,味道也不錯。
辣豬皮- 味道普通,不過不失。
雞中翼- 都算唔錯,但無乜特別。
貴花餃- 味道都幾好,很有咬口,但就細粒。
片頭- 普通,無魚肉味,但就幾彈牙。
辣豬紅- 真係幾辣(對我來說),口感都唔錯。
魚皮餃- 比貴花餃差,一般吧了。
豆卜- 口感幾好,味道普通。

***喊面主要係味精太重***