2024-09-06
2033 views
今日帶左家人去太子嘅「米走雞」食晚餐,自從搬去深水埗兩年嚟,因為疫情我哋好少出街食,今次真係有得食真係好開心😉! 平日見到好多人排隊,訂位又有得平,所以一早就訂左位,揀了金湯桃膠花膠雞湯, 脆鯇腩, 竹笙墨魚滑, 鴨血, 蝦丸, 青花椒牛舌等好多好料。 🥘🥘💓老豆最愛嘅俾佢係金湯桃膠花膠雞湯,雞湯濃郁甘美,每一啖都飲得到滿滿雞香同花膠嘅滑嫩,真係飲完都感覺補返身子。🤩另外都忘唔可以係竹笙墨魚滑,滑口唔膩,每次嚟「米走雞」一定要點嘅!💖當然最得我心就係佢嘅青花椒牛舌。🥩明火慢燒每塊牛舌都爽口入味,連我都覺得每口都能夠食到善意。蝦丸彈口新鮮,鮮味十足,啖啖肉汁,唔食嘅話真係好浪費。食得好滿足,老豆咩都好滿意,我哋㗎個火鍋實在太好食啦!😋 「米走雞」嘅食物質素好而價錢又公道,真係好抵食!只需$198就可以食到爆!🥳🥳 我哋約定下次一齊再嚟!