2018-09-03 272 views
朋友介紹 荃灣大壩街 有間小菜餐館, 味苑, 這間小菜館 ,炒的小菜 份量十足,味道 出色, 今晚和家人 慶祝生日 ,首選這間小菜館 體會一下。餐廳內佈置普通, 但環境清潔整齊, 光線充足。我們先order咗一碟肉片豉油王炒麵, 果然豉油王炒麵份量十足 。有 韭黃,和蔥段配襯 , 即叫即炒, 上枱新鮮熱辣辣 ,賣相吸引,味道一般。還有一碟頭號招牌菜, 燒味, 我們選擇咗 自選 一碟 兩款的 燒腩仔 ,油雞。燒腩仔皮脆, 脂肪均勻, 肉質 結實,很快便掃光。油雞皮薄 ,肉嫩鮮美 ,食過返尋味。飯後仲有糖水奉送, 每人一碗蕃薯糖水, 番薯淋甜, 非常滋潤, 更可幫助腸胃暢通, 家人都讚 好 抵食。
餐廳內佈置普通, 但環境清潔整齊, 光線充足。
燒腩仔皮脆, 脂肪均勻, 肉質 結實,很快便掃光。
油雞皮薄 ,肉嫩鮮美 ,食過返尋味。
2018-08-30
Type of Meal